12 червня 2024 | Фоміна Віра

Говорімо правильно!

Мова має значення!
Мовний табір "Примнож добро, красу і слово" активно працює.
Мова є одним з найважливіших аспектів людського життя: це не лише засіб комунікації, але й носій культури, історії та ідентичності. А ще вона дозволяє людям обмінюватися думками, почуттями та інформацією. Важко уявити сучасний світ без мови, адже вона є основою всіх людських взаємодій.
Важливим аспектом мови є правильне вживання слів. У сучасному світі, де різні мови та культури взаємодіють, виникає проблема кальок – невдалих запозичень із інших мов. Їх використання може спотворювати значення слів та руйнувати мовну культуру. Тому важливо дотримуватися норм і правил, щоб зберегти чистоту та багатство рідної мови.
Тож і учасники літнього табору «Примнож добро, красу і слово!» під керівництвом учителів Скубенко Т.М. та Сорочинської С.К. щоразу працюють над вдосконаленням власного лексичного словника: дізнаються правильні форми лексичних та граматичних одиниць, добирають відповідники до запропонованих лексем, редагують тексти, що містять мовні огріхи. Крім того, діти прагнуть популяризувати рідну мову. З цією метою створюють короткі відеоролики, що дають можливість зрозуміти, у якій ситуації правильно вживати ті чи інші слова-синоніми, уникаючи при цьому росіянізми.
Ось і нині створено відео про правильність вживання таких поширених слів, як «знімати - винаймати» та «засинати-засипати». Якщо ви не знаєте, коли і як вживати ці лексеми, запрошуємо до перегляду.
Говорімо правильно!
Уникаймо росіянізмів!
Пам’ятаймо слова М.Подолинського: «Мова – то дзеркало душі народу».
Дбаймо про красу душі кожного з нас!


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Коментарі та пінги в даний час закриті.

Коментарі закриті.