10 жовтня 2024 | Фоміна Віра

«В гостях» у письменника Черкащини Сергія Зінченка

Її Величність Книга! Читаючи, ми отримуємо задоволення. Майстерні описи, чудові діалоги вболівання за долю героїв – все це очікує нас на сторінках улюблених книг. Саме вона збагачує кожного знаннями про різні прояви життя, адже література – це художнє відображення дійсності. Та чи завжди ми задумуємося щодо того, що у повісті чи роману є автор – жива людина зі своїми емоціями, переживаннями, радощами, вподобаннями…
І ось жовтневий день подарував учням Нашої Першої незабутні враження. Традиційно у цей осінній час проводиться місячник шкільних бібліотек.
Школярі разом з учителями української мови та літератури, завідуючою бібліотекою побували «в гостях» у письменника Черкащини Сергія Зінченка. Родом із Холодноярщини, він має кілька творів, пов’язаних із цим краєм, справді незбагненим, овіяним легендами та переказами, багатим на історичні події. Дітям сподобалася повість «Отаман Холодного Яру» про Семена Неживого, одного із очільників повстання гайдамаків. Зачарували твори, що порушують проблему стосунків між підлітками («Зайченя», «Найкращий день, «І знову сонце зійде») та фантастичні повісті («Сімак», «Послання з підземелля»).
Вразила відкритість і легкість у спілкуванні письменника з дітьми. І це недарма, адже він не просто митець, а й учитель. Тому діти ставили йому запитання, що народилися під час читання творів.
Наша зустріч із С.Зінченком відбулася на історичній землі козацтва, а тому ми здійснили ще й екскурсію цією місцевістю. Відкриття, новизна, захоплення, емоції – це те, з чим повернулися додому. Діти поділилися враженнями: «Холодний Яр - чудова місцина. Поринувши у давні часи, ми дізналися його історію.
Було приємно поспілкуватися з письменником Сергієм Зінченком, дізнатися більше життєпис, його твори». (учениця 10 класу Саміченко Катерина)
«Чигиринщина - це місце, де природа й історія переплітаються в одне ціле, де вітер приносить спогади про славні сторінки боротьби за свободу, а величезні ліси зберігають таємниці славетних козаків і гайдамаків, що захищали рідну землю» (учениця 10 класу Скиба Софія)
«Холодний Яр зовсім "не холодний"... Екскурсовод Ольга Михайлівна цікаво розповідала про минуле цього краю. Спілкування з творчою особистістю – письменником, нові оповіді про козаків з уст митця, легенди Холодного Яру, про дуб Максима Залізняка, смачна їжа... – це те, що залишиться у нашій пам’яті (учениця 8А класу Гаркуша Єлизавета)


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Коментарі та пінги в даний час закриті.

Коментарі закриті.