14 жовтня 2024 | Фоміна Віра

Екскурсія до мальовничої Софіївки

Осінь – це ранковий туман… Осінь – це часті зливи, вологе холодне повітря і калюжі під ногами, але це одна із найпрекрасніших пір року, щоб вирушити на екскурсію в чарівний куточок, який цілком справедливо називають дивом України. Це парк "Софіївка». Саме цю мальовничу місцевість відвідали учні 7В класу.
Діти дізналися, що парк було закладено наприкінці ХVIII століття польським шляхтичем Станіславом Потоцьким, побачили неймовірну кількість скульптур давньогрецьких богів і поетів, із захопленням дивились на водоспади, гроти, знамениті фонтани, штучні озера, катались на човні.
Також відвідали Державний історико-архітектурний заповідник «Стара Умань», розташований в одній із найстаріших будівель міста – колишнього монастиря. Школярі, затаївши подих, спостерігали театралізоване дійство, ознайомилися з історією монастиря, дізналися, як раніше жили ченці, як вони проводили свій час і влаштовували свій побут, відчули подих минулих часів. Здійснили прогулянку оновленою набережною, яка стала туристичною родзинкою Умані.
Діти отримали від поїздки море яскравих вражень, відпочили і почувалися щасливими.

Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Коментарі та пінги в даний час закриті.

Коментарі закриті.